Η Σαντορίνη

1 santorini perla nera fira santorini

Εκεί όπου η απαράμιλλη ομορφιά συναντά το θαύμα της φύσης!

Η Σαντορίνη, ή Θήρα όπως είναι η επίσημη ονομασία της, είναι ένα μοναδικό νησί λαξευμένο από την ακατάπαυστη δύναμη της φύσης. Το σχήμα ημισέληνου προέκυψε από την τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη του 1600 π.Χ. η οποία όχι μόνο διαμόρφωσε το σημερινό σχήμα της Σαντορίνης, αλλά, επηρέασε ταυτόχρονα, ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αυτό το περιστατικό δημιούργησε την επιβλητική καλντέρα της Σαντορίνης, τις ιδιαίτερες μαύρες παραλίες και το εξαιρετικό μικρόκλιμα που ευνοεί την καλλιέργεια νόστιμων προϊόντων και ακόμα γευστικότερων κρασιών.

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Σαντορίνη έχει πολλά να επιδείξει. Εκτός από τα πεντανόστιμα προϊόντα, όπως το διάσημο κρασί Vinsanto,  την επιβλητική καλντέρα με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και την εξαιρετική θέα και τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του κόσμου. H Σαντορίνη έχει πλούσια ιστορία, ζωντανή κουλτούρα και μία αύρα που συναρπάζει.

Γνωρίστε τον αρχαίο πολιτισμό στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου ή στην κορυφή του βουνού της Αρχαίας Θήρας, εξερευνήστε τα μεσαιωνικά καστέλια του Πύργου, του Εμπορίου και του Σκάρου στο Ημεροβίγλι, βιώστε την αυθεντική νησιωτική ζωή στην Οία, στον Πύργο και στο Μεγαλοχώρι. Γευτείτε τα υπέροχα κρασιά και δοκιμάστε υπέροχα προϊόντα, απορροφώντας κάθε αίσθηση που έχει να σας προσφέρει η Σαντορίνη.